jueves, 16 de mayo de 2013

Documentals per la xarxa



Un dels vídeos que he trobat interessants a la xarxa, és aquest. Un extracte del documental Baby Human.

És un vídeo sobre la autoconsciència, i de l’edat en la qual sol aparèixer.  La gran pregunta que es formulen és:  A quina edat entenen els infants que existeixen? I gràcies a l’estudi que s’ha realitzat a infants de 15, 16 i 18 mesos amb un carro de sa compra.  

Gràcies a aquest experiment amb aquests infants és pot observar que és a partir dels 18 mesos que els infants tenen la autoconsciència  ja desenvolupada.

El concepte d’auto reconeixement és un procés molt important per dur a terme la comprensió de un mateix, per incrementar la confiança i per construir la identitat.

És un vídeo /experiment molt simple però a la vegada molt interessant i eficaç, que serveix per entendre l’evolució  en els infants de l’autoconsciència i de l’auto- reconeixement de ells mateixos.



Un altre vídeo molt interessat, extret també del documental Baby Human, és el següent.
És un documental sobre les emocions i de la seva aparició. Hi ha molts de dubtes sobre aquest tema, i primerament partim del fet que cada infant és únic.
 En aquest documental fan un estudi amb infants de diferents edats. Infants que  no tenen cap indici de relació alhora que juguen. Quan el joc simbòlic ja és bastant elaborat, és pot veure com aquesta nina amb 3 anys, fa improvisacions, en el seu joc es veuen reflectits alguns sentiments, per tant ja hi ha emocions i sentiments.
Com he esmentat abans, hi ha molts autors i experts amb moltes opinions sobre l’aparició de les emocions durant la primera infància. I personalment, penso que apareixen abans.  


Amb aquesta entrada he treballat les competències 1.1, ja que he cercat i accedit a recursos de la xarxa per resoldre activitats de l'assignatura i que siguin profitosos per a mi. I la 1.3, ja que he accedit a altres experiències i recursos per tal d'ampliar la meva formació, o almenys per complementar-la. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario